Jak si zkrátit uzení a přitom si vychutnat jeho výtečnou chuť ?


Jak si zkrátit uzení a přitom si vychutnat jeho výtečnou chuť ? Uzení masa a jiných potravin je často časově náročný procesem. Pro ty, kdo nemají čas a možnosti udit v udírně je tu Sage a jeho udící pistole.
 
Smoking gun (kouřící pistole) je ruční bateriově napájené zařízení, které rozžhaví dřevěné štěpky a dým pak proudí hadicí přímo do potravin, aby se rychle naplnily příchutí. Zní to jako high-tech a fantazie, ale funguje to.
 
Pokud budete postupovat podle uvedených pokynů, bude se velmi snadno používat. Můžete vyudit před, nebo po vaření jídla. Chcete-li začít, vložte jídlo do nádoby a zakryjte ji plastovým obalem - konec hadice umístěte také pod plastový obal. Do pistole přidejte špetku dodaných ořechových nebo jablečných štěpků, zapněte pistoli, zapalte štěpky a pak aktivujte ventilátor, který fouká kouř hadic ía naplní jím ji nádobu. Sage doporučuje jednu až tři minuty, aby infuze kouřem fungovala. Je nemožné nenechat nějaký kouř uniknout. Z tohoto důvodu je nejlepší ji používat v dobře větraném prostoru. Smoking gun můžete použít třeba už přímo v Mixéru, food procesoru anebo i třeba v shakeru.
 
Štěpky z jabloně mají mírně sladkou vůni určenou zejména pro jemná masa, koktejly nebo poháry se šlehačkou. Štěpky z bílého ořechu mají silnou a zemitou vůni, určené zejména pro silná hovězí nebo vepřová masa. Jsou vhodná také na zeleninu.

Fotografie