Nože japonského typu značky Catler


Nože Catler DMS
Nyní nově v nabídce nože japonského typu značky Catler z Damascénské oceli(serie DMS) vyráběné v japonské ocelárně Takefu.
Rukojeti nožů jsou vyrobeny z javorového dřeva a upraveny metodou kebony z Norska, jenž zdůrazní nejen prvotřídní vlastnosti tvrdého dřeva, ale i bohatou hnědou barvu.
Nože série DMS jsou z Damascénské oceli a perfektně zabaleny v luxusních dřevěných boxech. 
Nože serie MV z prvotřídní oceli perfektně baleny v pevných papírových krabičkách.

více ZDE

 
Gyutou je japonský ekvivalent typického evropského kuchařského nože. Jsou to ideální univerzální kuchyňské nože a mohou být použity pro většinu úkolů. Japonské gyutou jsou typicky lehčí a tenčí než evropský nůž a lépe sedí při krájení na špičce. Jsou vyrobeny z tvrdší oceli a v důsledku toho drží lepší ostrost. Slovo gyutou v japonštině znamená „hovězí nůž“.
 
 
 
Santoku, což znamená v japonštině tři ctnosti, je univerzální nůž s vyšším profilem čepele než gyutou. Jeho tři přednosti jsou schopnost nože řezat ryby, maso a zeleninu. Santoku má plošší „břicho“ než gyutou a lze ho pohodlně používat s pohybem nahoru a dolů, než s „houpacím“ řezem.
   
 
 
 
Japonský kuchyňský sekáček patří k základnímu vybavení japonských kuchařů a má v kuchyni mnohonásobné využití. Jeho tenká, ostrá čepel byla původně určena pro řezání zeleniny, ale může být použita pro jakékoliv vaření. Sekáček se v japonštině nazývá chukabocho.
 
 
 
Petty nože jsou malé užitkové nože, které jsou ideální pro drobnou a jemnou práci, kterou větší kuchařský nůž gyutou nedokáže zvládnout.
 
 
 
Těžký, klasický japonský nůž pro náročnější úkoly. Původně byl určen pro řezání a filetování ryb a kuřete. Deba nože jsou obvykle 165-210 mm dlouhé a až 9 mm tlusté. Ačkoliv nože Deba vypadají, jako by mohly prořezávat kosti ryb / masa, neměli bychom je na to používat. Pro řezání kostí je váš nejlepší nástroj sekaček.
 
 
 
Yanagi jsou jednosměrné tradiční japonské nože používané v dlouhém tažném pohybu k řezání přesných plátků sushi, sashimi a crudo a jejich jednostranný způsob znamená, že jsou neuvěřitelně ostré. Je navržen tak, aby maso odřízl jedním rychlým pohybem od paty nože po špičku bez použití tlaku na surovinu a řez tak zůstal vždy ostrý a hladký. Hodí se i pro plátkování sýra nebo šunky.

 

Fotografie